Biljart

Biljart technieken

Biljart technieken

Er zijn vele manieren om de biljartkeu vast te houden. De uitgangspositie is de vlakke hand die op het biljart ligt. Een andere uitgangspositie is uw wijsvinger de biljartkeu te laten omvatten. Voor weer een andere uitgangspositie schuift u uw middelvinger onder de biljartkeu door.

Het is belangrijk om tijdens het biljarten de juiste lichaamshouding aan te nemen. Uw bovenlichaam en hoofd dienen precies boven de biljartkeu geplaatst te zijn. De voeten moeten niet verkrampt zijn, en in een hoek van ongeveer 45 graden in verhouding tot de biljartkeu lijn geplaatst worden. Uw losse hand dient zich exact boven de voet te bevinden.

Om af te stoten zijn er diverse manieren. U kunt bijvoorbeeld de biljartbal raken op de horizontale en verticale middenas. Hierdoor rolt de biljartbal zonder effect. Als u hoog afstoot krijgt de biljartbal een loopeffect. Bij een lage afstoot krijgt de biljartbal een terugloop effect.

Er zijn drie manieren om de speelbal in beweging te krijgen:

Doorschieten: de biljartkeu zonder terugtrekken ver naar voren bewegen (haast alsof de biljartbal die u raakt er niet ligt);
Tikken: de biljartkeu naar voren bewegen en direct weer terugtrekken;
Slaan: de biljartkeu naar voren bewegen en de biljartkeu vervolgens abrupt stoppen.